پيشبيني جذب حدود 5 ميليون دانش آموز در پايگاههاي تابستاني

ساخت وبلاگ

علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری که امروز در ساختمان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد به مهم‌ترین اهداف برنامه‌های غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: این اهداف شامل «غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان به منظور رشد همه جانبه شخصیت آنان»، «ایجاد زمینه‌های لازم به منظور تقویت و تأمین سلامت جسمانی و روانی دانش‌آموزان»، «فراهم‌سازی زمینه‌های جلب مشارکت دانش‌آموزان جهت شرکت عملی آنها در سازندگی کشور» و «تقویت روحیه خودیاری و همیاری و مسئولیت‌پذیری در دانش‌آموزان» است. 

وی ادامه داد: برنامه‌های تابستانی اوقات فراغت در 5 محور شامل «مهارت‌های ارتباطی معرفتی، هویتی و بصیرتی»، «مهارت‌های فرهنگی،  هنری و فعالیت‌های نشاط آور و شادی بخش»، «مهارت‌های حرفه‌ای»، «مهارت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی» و «مهارت‌های ورزشی و سلامت» پیش‌بینی شده است.

کاظمی اظهار کرد: برنامه‌های تابستان برگرفته از عنوان سال که «حمایت از کالای ایرانی» نام دارد، اجرا می‌شود و زمینه‌های لازم برای مهارت‌آموزی، کارآفرینی و اشتغال‌زایی را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه تعداد پایگاه‌های تابستانی تشکیل شده در سال 95 عدد 22 هزار و 477 پایگاه بود که این رقم در سال 96 به 31 هزار و 39 پایگاه رسید و 28 درصد افزایش را نشان می‌دهد، افزود: تعداد پایگاه‌های تابستانی در سال 97 به 33 هزار پایگاه متشکل از تمام دستگاه‌های متولی اوقات فراغت دانش‌آموزان می‌رسد. 

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تعداد دانش‌آموز جذب شده در پایگاه‌های تابستانی در سال 95 تعداد 4 میلیون و 223 هزار و 483 نفرـ برنامه است که این تعداد در سال 96 به 4 میلیون و 275 هزار و 903 نفرـ برنامه رسیده است و پیش‌بینی می‌کنیم این عدد در سال 97 به حدود 5 هزار نفر ـ برنامه برسد. 

وی درباره پایگاه‌های تابستانی، اضافه کرد: پایگاه‌ها شامل مدارس فعال و توانمند، کانون‌های ورزشی درون و برون مدرسه‌ای، بیش از 1200 کانون فرهنگی وتربیتی، 750 دالقرآن فعال و بیش از 300 اردوگاه در سطح کشور است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش افزود: بخش های مختلف مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گرفته تا کانون های ورزشی و اتحادیه انجمن های اسلامی برنامه های خود را ارائه کردند و در مجموع 88 برنامه کلی در 6 ساحت، 4 سطح و 5 محور کلان تدوین و به استان ها ابلاغ شد. 

وی با بیان اینکه هشت هفته برای فعالیت های تابستانی پیش بینی شده است و یک هفته مربوط به ثبت نام و کلاس بندی است، اظهار کرد: آیین افتتاحیه از روز شنبه 9 تیرماه به صورت نمادین آغاز می‌شود و همه مراحل پیش ثبت نام در سامانه اوقات فراغت به نشانی tabestan97.medu.ir  در دسترس خانواده ها قرار گرفته و می‌توانند از جزئیات برنامه های پایگاه‌ها مطلع شوند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به برنامه‌های تابستانی این وزارتخانه اشاره کرد و افزود: معاونت پرورشی 37 برنامه تدوین کرده است که 17 برنامه آن ملی است.

وی ادامه داد: از جمله برنامه‌ها می‌توان به برگزاری اردوی  بنیاد علوی با حضور 10 هزار دانش‌آموز مناطق محروم کشور در مجتمع امام خمینی(ره) لواسانات تهران، برگزاری اردوی زیارت اولی با حضور 10 هزار دانش‌آموز دختر مناطق محروم و کم‌برخوردار کشور در اردوگاه ثامن‌الحج مشهد مقدس،  برگزاری اردوی مناطق مرزی با حضور 1500 دانش‌آموز از 17 استان مرزی کشور، برگزاری اردوهای طرح هجرت 3 و جهادی، برگزاری جشنواره دوسالانه کانون‌های فرهنگی و تربیتی و برگزاری سی‌و ششمین جشنواره مسابقات فرهنگی و هنری با حضور 1100 دانش‌آموز در اردوگاه شهید باهنر تهران اشاره کرد.

کاظمی اضافه کرد: از دیگر برنامه‌ها برگزاری هفتمین دوره همسُرایان(کرال) فرهنگیان در اردوگاه شهید باهنر تهران، دومین دوره مسابقه کتابخوانی دانایی و توانایی، برگزاری جشنواره‌های قرآنی در استان تهران و خراسان رضوی، بزرگداشت مناسبت‌های ولایی دهه کرامت در تیر و مرداد 97 در سراسر کشور، برگزاری سوگواره احلی من العسل در 25 شهریور ماه مخصوص پسران،  برگزاری اردوی آموزشی همیار مشاور، برگزاری جشنواره علمی تجارب برتر تربیتی در استان اردبیل و برگزاری جشنواره علمی الگوهای  برتر تدریس درس تفکر و سبک زندگی در تهران است. 

وی با بیان اینکه اردوی راهیان نور برای 10 هزار دانش‌آموز در استان‌های غرب و شمالغرب کشور از دهم تیرماه آغاز می‌شود، گفت: برای کیفیت و کمیت این اردوها و ارتقای ضریب ایمنی آنها برنامه‌ریزی کردیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش به برنامه پرسش مهر اضافه کرد: برگزاری 18 دوره پرسش مهر دانش‌آموزی در برنامه‌ها را داریم که تاکنون مشارکت پنج میلیون دانش‌آموز و خانواده را شاهد بودیم.

وی درباره جشنواره گلدسته سرو، اظهار کرد: جشنواره گلدسته های سرو برای دعوت نماز را ویژه دانش‌آموزان برگزار می کنیم که ثبت‌نام آن آغاز شده است.

کاظمی ادامه داد: برنامه‌های تابستانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری و جشن‌های ویژه کودک و نوجوان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی فرهنگی و هنری و مهارت‌های زندگی، برگزاری پاتوق هنرمندان به منظور برقراری ارتباط مستمر با هنرمندان و چهره‌های شاخص است.

وی  به برنامه‌های تابستانی معاونت تربیت‌بدنی و سلامت اشاره کرد و افزود: برگزاری کلاس‌های کانون‌های ورزشی، برگزاری مسابقات ورزشی کشوری و برگزاری ایستگاه‌های تندرستی و سلامت جشنواره‌های ورزشی با موضوع ورزش با خانواده مانند جشنواره و پیاده‌روی خانگی از جمله برنامه‌های تابستانی این معاونت است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش درباره اردوهای دانش‌آموزی و امنیت اردوها، اظهار کرد: حدود 13 هزار و 500 اردو در طول سال تحصیلی با مجوز از مرکز کنترل سفرهای برون استانی برگزار شد که 1544 سفر با قطار،  33 سفر دریایی و 22 هزار و 71 سفر با اتوبوس انجام شد؛ از تعداد سفرها 4909 برون استانی و 8296 درون استانی هستند و به یک میلیون و 200 هزار دانش آموز خدمت داده شده است.

وی با بیان اینکه ارتقای ضریب امنیت اردوها از مهم ترین سیاست آموزش و پرورش با چهار برنامهه دنبال شد،  افزود: مرکز کنترل اردویی در کاهش حوادث اردویی موثر بود و بیش از 30 درصد حوادث کاهش یافت.

کاظمی به برنامه‌های تابستانی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان در ایام تابستان اشاره کرد و گفت: اردوهای آموزشی ـ تشکیلاتی طلایه‌داران فردا، اردوهای جهادی، طرح همکلاسی آسمانی، برگزاری برنامه‌های ورزشی، برگزاری اردوی ورزشی، برگزاری دوره‌ها و اردوهای آموزشی با موضوع فضای مجازی و سوادرسانه‌ای،  برگزاری هیأت‌های دانش‌آموزی انصارالمهدی(عج)، برگزاری طرح خیمه‌های معرفت، برگزاری اردوهای دانش‌آموزی جهت بازدید از مراکز علمی و تجلیل از مفاخر علمی، برگزاری طرح کندوی کتاب و برگزاری همایش مشاوره علمی و هدایت تحصیلی از جمله برنامه‌های این اتحادیه است.

وی افزود: برنامه‌های تابستانی سازمان دانش‌آموزی شامل ایجاد پایگاه‌های تابستانی سازمان دانش‌آموزی در مدارس تحت پوشش، اردوی ملی پیشتازان، زیارات داخلی، کنگره سازمان دانش‌آموزی، کارگاه مهارت‌های اجتماعی و عتبات دانش‌آموزی و فرهنگیان است.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برنامه‌های تابستان بسیج دانش‌آموزی شامل اردوی طرح هجرت 10 روزه(مرمت و زیباسازی مدارس)، اردوی جهادی 3 و 7 روزه خارج از شهر(عمرانی و فرهنگی)، اردوی راهیان نور غرب و شمالغرب(شروع 15 تیرماه تا 20 شهریور ماه) و دوره تشکیلاتی تربیتی یاوران ولایت ویژه دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه است.

وی برنامه‌های تابستانی سازمان جوانان هلال‌احمر را نیز شامل برگزاری ششمین دوره مسابقات المپیاد آماده در مراحل استانی و کشوری، طراحی همدلی تشکل‌های دانش‌آموزی، برگزاری اردوهای دانش‌آموزی دوستی، برگزاری پایگاه‌های اوقات فراغت ویژه آموزش امداد و کمک‌های اولیه به دانش‌آموزان در 31 استان و 379 شهر، اردوهای شکرانه ویژه دانش‌آموزان عضو مجتمع‌های دانش‌آموزی هلال‌احمر ، اردوی زیارتی ویژه دانش‌آموزان نخبه عضو مجتمع‌های دانش‌آموزی هلال‌احمر، برگزاری کنگره دانش‌آموزی هلال‌احمر، دوره‌های کارآفرینی و برگزاری مسابقات گفت‌وگوی بشردوستی، ذکر کرد. 

سلام...
ما را در سایت سلام دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 8maahiniif بازدید : 280 تاريخ : چهارشنبه 30 خرداد 1397 ساعت: 21:02